Hem | Sälja | Köpa | FAQ | Historik | Kontakt


FAQ


Bytaredagen? Är det en loppis?

Svar: Nej. Vår ambition är att hålla en hög standard på kläderna och sakerna som säljs under bytaredagen. Vi ser det istället som en tillfällig secondhand-affär som håller öppet två gånger om året i Hofterup.


Måste jag sälja kläder på bytaredagen för att få lov att köpa något?

Svar: Nej. Tanken som dagen bygger på "att byta bra saker med varandra" är såklart symbolisk. Man måste inte heller köpa något bara för att man säljer, men vi rekommenderar att man går ett varv på lördagen. Det finns många fina kläder och saker att köpa.


Vilket pris ska jag sätta?

Svar: En vanlig fråga som vi får men som är mycket svår att svara på. Du får gå på magkänslan och fråga dig själv vad du hade varit beredd på att betala för plagget/saken.


Vad kan jag sälja?

Svar: ALLT som har med våra barn att göra. Av erfarenhet utifrån de bytardagar vi haft har vi märkt att tillgången på barnkläder i stl. 50-68 är betydligt större än efterfrågan. Däremot är det många som frågar efter kläder i de större storlekarna 134-170. Du kan även sälja cyklar, bilstolar, leksaker, vagnar, spjälsängar, skor, babytillbehör o.s.v. Dessutom kan du sälja saker som hör säsongen till, sommarleksaker till våren och pulkor och skridskor till hösten. Det finns även ett ställ för mammakläder. Observera att kläderna och sakerna måste hålla hög secondhand-kvalitet, d.v.s. det ska vara helt och rent. Vi kommer att ta bort allt som inte uppfyller det. Så gå igenom dina varor en extra gång innan!


Tar allt slut kl. 10?

Svar: Nej. Det brukar finnas så mycket kläder och saker att göra fynd under hela lördagens öppettid.


Kan jag registrera mig och lämna saker på lördagen?

Svar: Nej. All registrering sker ett par veckor innan här på hemsidan och inlämning måste göras på fredagen.


Hur håller ni koll på vad jag sålt för?

Svar: På fredagen registreras din kod i ett datasystem som vi skapat just för vår bytardag. Varje plagg som säljs med din kod registrerar vi tillsammans med det pris du valt. När dagen är slut sammanställer vi alla plagg/saker du sålt och får fram din totala försäljningssumma.


Vad gör jag med sakerna jag inte sålt?

Svar: Du har möjlighet att ta tillbaka de saker du inte sålt mellan kl. 13.15 och 14.00 på lördagen, men vi ger dig också möjligheten att lämna kvar osålda saker, och de går då till Röda Korsets secondhand-verksamhet.


Vad gör jag om jag glömt min kod sen förra bytardagen?

Svar: Skickar ett mail till info@hofterupsbytardag.se med namn och adressuppgifter så mailar vi tillbaka din kod till dig.


Jag vill gärna hjälpa till som personal under kommande bytardagar, vad gör jag då?

Svar: Toppen, vi växer för varje år och behöver fler som kan hjälpa till! Du kan maila info@hofterupsbytardag.se för att anmäla ditt intresse. Personalen har förtur till säljplatserna.


Nästa bytardag är den 28 mars 2020 i matsalen i Skönadalsskolan i Hofterup.