Hem | Sälja | Köpa | FAQ | Historik | Kontakt


Sälja

Säljarregistrering - så går det till
Liksom ifjol ska de som vill sälja först fylla i intresseanmälan. Den kommer att vara uppe 09.00-09.15 lördagen den 29 augusti 2020 och som vanligt är det först till kvarn som gäller för att få säljplats. Av de som fyllt i intresseanmälan kommer de 70 första att få ett mail med en länk till säljregistreringsformuläret. Registreringsformuläret måste fyllas i inom två dagar om man inte ska förlora sin plats. Om man inte får säljplats via intressanmälan kan man anmäla sig som jobbare under bytardagen och får då garanterad plats. Eventuellt kan reserver tas in från de första som inte fått säljplats. Vill du jobba så hör av dig till info@hofterupsbytardag.se .

Viktiga tider:

 • Intresseanmälan säljare: 09.00-09.15 lördagen den 29 augusti 2020. Länk
 • Inlämning: fredag 25 september 17.30 - 18.20
 • Avhämtning: lördag 26 september 13.15 - 14.00
 • Ersättning sätts in på ditt konto under veckan efter bytardagen.
 • Förberedelser
  Inför bytardagen den 26 september 2020 med fokus på höst och vinter samlar du ihop de kläder samt leksaker och andra barntillbehör som du vill sälja.

  Se till att de är hela och rena. Hittar vi smutsiga eller trasiga kläder/leksaker slängs dessa. Tumregel för din urvalsprocess - skulle du vilja köpa det själv?

  Märk varje sak som ska säljas med din kod och pris. Tänk på att kod och pris ska stå på samma lapp och att lappen måste kunna tas av i kassan. Vi rekommenderar maskeringstejp. Saker som ska säljas ihop måste fästas ihop noggrant. Skriv din kod och pris tydligt med VERSALER (stora bokstäver, ex AB1234). Om vi inte kan se koden vet vi inte vem som ska ha pengarna. Har du glömt din kod maila oss så kollar vi upp den

  Tänk även på att Du själv lägger ut det du ska sälja på borden, så packa sakerna därefter.

 • Borden med kläder är ordnade efter kön (förutom i babyrummet) och storlek. På varje bord finns uppdelningar som till exempel kjolar, byxor, tröjor med kort ärm eller pyjamasar. Vi har även vädringsställ där man kan hänga skjortor, klänningar och ytterkläder. Galgar finns att låna men kan ta slut. Har du barngalgar och vill skänka dem så ta med vad du behöver för att hänga dina saker.
 • Vi har en hörna speciellt för sportkläder, så lägg till exempel gympakläder där istället för bland de vanliga kläderna.
 • Skorna är uppdelade efter storlek, och inte efter kön.
 • Exempel på andra kategorier vi har är badkläder, strumpor, mössor, inredning, barnvagnar, cyklar, och utelek.
 • Även leksaker är uppdelade i olika kategorier, till exempel gosedjur, byggklossar, eller dockor. Böckerna är indelade efter ålder, och där är det du som säljare som får uppskatta vilken ålder de passar för.
 • Inlämning och försäljning
  Kom med dina märkta saker till Skönadalskolans huvudingång fredag 25 september 17.30 - 18.20.

  När du kommer registrerar du dig och verifierar din säljkod. De som inte har lämnat kontouppgifter för utbetalning av ersättning tidigare bytardagar, eller har nya uppgifter, ska även här lämna dessa här. Vi tar inte längre emot uppgifterna på mail. Observera att ingen mer säljare registreras efter 18.20 och samtliga säljare förväntas ha hunnit placera ut sina varor och lämnat byggnaden 18.45.

  Upphämtning av osålda saker De kläder/saker som inte har blivit sålda kan du komma och hämta lördag 26 september 13.15 - 14.00. Observera att du själv samlar in dem ifrån butiken Du har även möjlighet att skänka dina överblivna kläder och saker till Secondhandverksamhet. De osålda saker och kläder som inte upphämtats på lördagen går automatiskt dit. Vi tar inte emot donationer av kläder/saker som inte varit med på bytardagen eftersom vi har begränsade möjligheter att ta hand om dem.

  Ersättning för försäljning
  Pengar för det som sålts sätts in på ditt konto under veckan efter bytardagen. Det finns inte möjlighet att få veta vad man har sålt för innan utbetalningen sker. Vi drar 20% från din totala försäljningssumma för att täcka kostnaderna för arrangemanget. Allt överskott skänks oavkortat till Röda korsets insamlingar. All personal jobbar gratis.

  Om du inte redan har lämnat kontouppgifter för utbetalning tidigare bytardagar är vi tacksamma om du förbereder så att du kan lämna uppgifter (namn, säljkod, bank, clearing- och kontonummer) i samband med att du lämnar in saker på fredagen. Om du lämnat uppgifter tidigare behöver du inte meddela oss igen mer än om dina uppgifter ändrats.

  Nästa bytardag är den 26 september 2020 i matsalen i Skönadalsskolan i Hofterup.

  Vill du jobba på bytardagen? Kontakta oss!